• contact@addip.ro
  • +(40)741 320 967

O zi de naștere specială

O zi de naștere specială

Ani la rând cu ocazia zilei tale de naștere probabil ai primit tot felul de cadouri. Poate unele dintre ele au rămas nefolosite, cadouri peste care s-a așezat praful și care au rămas exact așa cum le-ai primit, noi. Cred că fiecare a primit la un moment dat un cadou care nu a fost tocmai pe placul lui și asta pentru că se mai întâmplă ca cei din jur să ne ofere și cadouri mai puțin inspirate.

Te invit să faci un exercițiu de imaginație și pentru câteva momente să îți imaginezi că de ziua ta nu primești niciun cadou, cât despre urările de la mulți ani, acestea sunt rostite de persoanele care nu îți sunt neapărat cele mai apropiate. Cum te-ai simți? Ce ai crede despre tine? Ce ai crede despre cei din jur? Probabil ai experimenta tristețe, dezamăgire, furie. Emoții care sunt absolut normale de altfel. Sper ca acest lucru să nu se întâmple niciodată și zilele tale de naștere să fie sărbătorite exact așa cum meriți iar acest exercițiu să rămână doar unul imaginar.

Realitatea pentru copii din centrele de plasament este una diferită de a ta, pentru ei a primi cadoul mult dorit cu ocazia zilei lor de naștere este un lux. Asta pentru că în centrele de plasament copii nu sunt sărbătoriți așa cum ar trebui, așa cum ei merită și așa cum este normal. E drept, uneori aceștia primesc un tort cu ocazia zilei de naștere, însă acest tort nu le transmite în niciun caz ideea: îmi pasă de tine, vreau îți fac o bucurie reală, vreau să simți că ziua ta de naștere contează și că tu contezi.

În anul 2018 am început proiectul ‘’O zi de naștere specială’’, un proiect care are scopul de a schimba modul în care copii din centre de plasament se raportează la ziua lor de naștere. Un proiect care oferă bucurie, creează amintiri, trezește emoții și clădește stima de sine. Un proiect care ne-a pus în fața a tot felul de reacții din partea copiilor care primeau pentru prima dată în viața lor un cadou cu ocazia  zilei lor de naștere. Acest proiect este un proiect pilot al asociației noastre pe care vrem să îl implementăm an de an. Până în prezent am sărbătorit ziua de naștere a peste 80 de copii și adolescenți iar anul acesta vom sărbători zilele de naștere a 90 de copii și adolescenți.

Te invităm și pe tine să sărbătorești alături de noi zilele de naștere ale copiilor care nu cunosc bucuria și entuziasmul unei zi speciale, ziua lor de naștere. Pe pagina noastră de galantom îți poți dona ziua de naștere și astfel eviți primirea cadourilor neinspirate, dar mai presus de asta oferi tu bucurie imensă acestor copii. De asemenea acest gest este unul care ne permite să ajungem la cât mai mulți copii. De exemplu în centrele de plasament din Județul Brașov sunt 365 de copii, ne-ar plăcea să ajungem la toți, dar deocamdată bugetul ne permite să sărbătorim doar 90 de copii.

Aici găsești mai multe detalii despre cum îți poți dona ziua de naștere:

https://addip.galantom.ro/projects/view?id=674

Rămâi alături de noi și descoperă experiențe inedite de care am avut parte de când am început proiectul ‘’O zi de naștere specială’’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares