• contact@addip.ro
  • +(40)741 320 967

Suflete care îmbrățișează alte suflete.

Suflete care îmbrățișează alte suflete.

Ce înseamnă Addip pentru mine?

Pentru cei mai mulți dintre voi este un ONG, o acțiune formală sau poate doar un job, însă eu, când mă gândesc la Addip, văd suflete care îmbrățișează alte suflete. Două dintre aceste persoane au lucrat îndeaproape cu mine, Eszty și Mădă, iar relația noastră a început acum aproximativ 5 ani, în perioada în care eram o adolescentă, care nu cunoștea nimic despre sine. Am participat la numeroase întâlniri de grup și ușor, ușor, am dezvoltat o relație de atașament. Veneam cu drag la activități și dincolo de principiile dezvoltării personale, am descoperit bunătate, iubire, înțelegere și pasiune.

Tot ceea ce înseamnă Addip a adus o mare schimbare în viața mea, deși nu am conștientizat-o de la început. Am învățat lucruri practice precum importanța comunicării, gestionarea unor conflicte, managementul banilor, valorile care stau la baza unei relații sănătoase, responsabilitățile unei vieți independente, iar ceea ce a adus credibilitate a fost faptul că și ele se ghidează exact după aceste principii. Pentru mine sunt un exemplu. Am fost sprijinita în tot ceea ce mi-am dorit să fac, am fost mângâiată când am avut nevoie și mi-am vindecat răni de care nici nu eram conștientă. După câțiva ani, s-a întărit relația de încredere, motiv pentru care m-am simțit pregătită să particip și la consiliere individuală. A fost cea mai bună decizie pe care am putut să o iau, am crescut atât de mult si m-am schimbat vizibil. Aceste întâlniri mi-au umplut anumite goluri, mi-au dat prilejul sa plâng, m-au făcut să zâmbesc, mi-au întărit stima de sine, mi-au dat speranță și mi-au oferit primele momente în care am simțit cu adevărat că mă conectez cu mine. Până atunci am trăit fără să-mi pun vreo întrebare, fără să pun la îndoială anumite gânduri și reacții, le lăsam să treacă, să își piardă intensitate, cu speranță că timpul le va anihila, ceea ce a fost doar o iluzie. Am deschis răni, le-am curățat, am pus un pansament și ulterior s-au vindecat. Nu a fost un proces ușor, îmi amintesc de momente în care simțeam doar tristețe pentru tot ceea ce am trăit. Mult timp nu mi-am dat voie să simt și emoțiile negative, le-am redus la tăcere ca mai apoi să fiu copleșită. Cu toate acestea, am primit în schimb iubire și căldură, eliberându-mă de tot ceea ce adunasem în suflet.

Aceste două fete, Eszty si Mădă mi-au fost alături ori de câte ori am avut nevoie, întotdeauna s-a găsit o soluție. M-au ajutat sa mă ridic când am avut nevoie și ne-am bucurat împreună în momentele care-mi aduceau fericire. Datorită multor discuții si dezbateri, astăzi sunt studenta la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din București, studiind ceea ce îmi place. După clasa a 12-a și după examenul de bacalaureat ar fi existat posibilitatea ca eu sa renunț la acest vis și astăzi să mă întreb cum ar fi fost dacă…? Dar am avut lângă mine oamenii potriviți, la momentul potrivit care mi-au dat curaj să-mi urmez ținta. Mai mult decât atât, mi-au fost alături chiar și acum, după ce a avut loc mutarea mea la București, asigurându-se că această schimbare mare nu mă copleșește. Nu pot spune că Addip s-a ocupat în totalitate de omul care sunt astăzi, dar a avut o contribuție semnificativă deoarece s-a urmărit satisfacerea nevoilor individuale a fiecărui copil. Îmi sunt foarte dragi aceste fete și s-a creat o legătura atât de frumoasa, încât știu că mă pot baza oricând pe ele. Mi-au cuprins sufletul într-o îmbrățișare acum mult timp și iată-mă astăzi, o tânără care a acceptat  provocarea de a-și urma visul. Uitându-mă în jur, astăzi mă simt împlinită. Am devenit un om demn, fericit și entuziasmat de viața pe are o trăiește. Un lucru de care aș putea să vă asigur este că acest lucru nu s-a întâmplat pur și simplu, ci este o contribuție a mai multor oameni care si-au arătat iubirea într-un mod sincer.”

Această mărturie a unei fete care a făcut parte din proiectele noastre de-a lungul anilor ne arată că impactul pe care îl avem în viața copiilor din centrele de plasament este real și ne bucurăm enorm.

#centredeplasament #marturie #addip #implicare #educatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares