• contact@addip.ro
  • +(40)741 320 967

Ce trebui să știi despre redirecționarea venitului pe impozit

Ne bucurăm că ai ajuns pe această pagină, înseamnă că vrei direcționezi impozitul pe venit către cauza noastră și nu putem decât să fim recunoscători pentru acest lucru. Te asigurăm că și copiii din centrele de plasament îți vor mulțumi atunci când vor beneficia de sprijinul nostru, susținut de voi, cei care ați ales să ne fiți alături, într-o formă sau alta.

Mai jos, vă vom povesti câte tipuri de formulare sunt, în funcție de statutul juridic pe care îl deții.

Sunt mai multe tipuri de formulare:

Dacă ai fost salariat în anul 2019, atunci poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul tău. Poți găsi formularul 230 la acest link. 

Dacă ești pensionar și ai o pensie mai mare de 2000 RON pe lună, poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, însă e necesar să completezi un alt tip de formular, pe care îl poți regăsi la acest link. 

Dacă ai obținut venituri independente, de tipul chirii, PFA sau altele, trebuie să completezi declarația unică 212. Poți găsi ghidul ANAF cu mai multe detalii la acest link. 

 

Care sunt pașii pentru a depune formularul pentru redirectionarea impozitului pe venit?

  1. Poți aduce formularul la sediul nostru. Chiar ne-am bucura să te cunoaștem și să îți mulțumim în persoană. După ce ne lași nouă formularul, noi îl vom depunde ulterior la direcția fiscală de care aparții în numele tău.
  • P.S. Poți să îl trimiți și prin poștă, dacă nu ești din Brașov.
  1. A doua opțiune este să îl depui tu singur la ghișeul ANAF în localitatea de domiciliu, fie îl trimiți prin poștă. 
  2. Dacă trebuie să depui Declarația Unică, o poți face online, în baza unui cont de utilizator pe site-ul ANAF. 
shares